شنبه , ۱ دی ۱۴۰۳

گفتگوی سانازسیداصفهانی با علی قورچیان

گفتگوی ساناز سیداصفهانی با علی قورچیان

در چندمین روزِ بازی‌های المپیک هستیم و اخبارِ مدال آوران دنیای مجازی را پُر کرده است ، میان این شلوغی ، اخبار یک اتفاقِ مبارکِ هنری-ورزشی گُم می‌شود . پرچم ایران در مسابقاتِ جهانی روسیه توسط علی قورچیان در رشته ی کمانداری بالا رفته است ! حیرت می‌کنم ، چراکه تصادفا در حالِ خواندنِ « هفت پیکر » نظامی هستم و قلبِ نظامی در تیر و کمانِ بهرامِ گور و مهارتهایش می تپد و من نمی‌دانستم این رفتارِ کُهن هنوز در سرزمینم تحت ِعنوان هنر کمانداری بقا پیدا کرده است . فورا با علی قورچیان تماس می‌گیرم و خودم را برای گفت‌وگو آماده می کنم .

گرمای تفتیده ی مرداد است و علوفه های زرد بیرون محوطه‌ی مزرعه به سر به سقف آسمان می‎سایند ، آقای قورچیان چکمه‌ی قرمزی به پا کرده و کلاهی نمدین بر سر گذاشته است ، من را آزاد می‌گذارد تا با اسب ها و فضایکارشان آشنا بشوم . تا جایی که می‌توانم چشم در چشم اسب هایی میشوم که سرشان را بیرون اصطبل آورده اند ، بعضی ها در حال نوشیدن آب در آبشخورشان هستند ، صدای شیهه‌ی اسب مگس های درشت را میپراند . به اتاقی می روم که در آن جا اَدَوات کاری آقای قورچیان و شاگردانشان چیده شده است که شامل تیر و شمشیر و کمان و . . . است . پنکه ای روی زمین قرار دارد و بادش به دو سگِ لمیده ی زیر صندلی ها می‌خورد ، می‌پرسم چرا کولر ندارید ؟ میگوید :” باد و خنکای کولر به شمشیر ها آسیب میزند .” و من به شمشیر های آویزان نگاه می کنم که این بار وسیله ی نمایشی و برای صحنه نیستند بلکه حقیقی اند ، انگار واردِ سالن آکسسوری نمایشِ تئاترشهر شده باشم . کلاه‌خود و تیر و کمان تا البسه ی مختلف روی زمین و روی در و دیوار خودنمایی می کنند و من مشتاقم هرچه زودتر گفتگو را آغاز کنیم  .

این گفتگو عصر 22 مرداد  در حالی که برق رفت وپنکه برقی خاموش شد در گرمایی بی سابقه  صورت گرفت .

مجله تجربه

درباره ساناز سید اصفهانی

متولد 14 . 9 . 1360 در تهران ، از سن پنج سالگی وارد هنرستان عالی موسیقی شد و بعد به مدرسه ی هنر و ادبیات ِ صدا و سیما رفت . ساز تخصصی او پیانو بود که به صلاحدید خانواده از ادامه ی تحصیل در این رشته به صورت تخصصی منصرف شد و وارد رشته ی ریاضی فیزیک شد و پیانو را در کنار درس با اساتید مجرب به صورت خصوصی فرا گرفت . او دارای مدرک انیمیشن کامپیوتری از مجتمع فنی تهران میباشد و همزمان با تحصیل و کار در این رشته وارد دانشگاه سوره ی تهران شد و در رشته ی تئاتر ، گرایش ادبیات دراماتیک تحصیل کرد . همزمان با ورود به دانشگاه شروع به همکاری با مطبوعات شد . او با روزنامه هایی چون همشهری ، همشهری مناطق ، اعتماد ، اعتماد ملی ، شرق ، تهران امروز ، فرهیختگان و ماهنامه ی ادبی گلستانه ، مجله ی نقش آفرینان ، ماهنامه ی رودکی و سینما- چشم ( روح سرگردان موزه سینما )، ماهنامه ی سیاسی فرهنگی دنیای قلم . . . همکاری کرده است .

همچنین بررسی کنید

این یک عکس دو نفره نیست .

ین یک عکسِ دو نفره نیست.] شما را دعوت می‌کنم به شنیدنِ صدای سنتوری که …