سانازسیداصفهانی

درباره ساناز سیداصفهانی

بیوگرافی ساناز سیداصفهانی

ساناز سیداصفهانی
sanaz seyed esfahani

متولد 14 . 9 . 1360 در تهران ، از سن پنج سالگی وارد هنرستان عالی موسیقی شد و بعد به مدرسه ی هنر و ادبیات ِ صدا و سیما رفت . ساز تخصصی او پیانو بود که به صلاحدید خانواده از ادامه ی تحصیل در این رشته به صورت تخصصی منصرف شد و وارد رشته ی ریاضی فیزیک شد و پیانو را در کنار درس با اساتید مجرب به صورت خصوصی فرا گرفت . او دارای مدرک انیمیشن کامپیوتری از مجتمع فنی تهران میباشد و همزمان با تحصیل و کار در این رشته وارد دانشگاه سوره ی تهران شد و در رشته ی تئاتر ، گرایش ادبیات دراماتیک تحصیل کرد . همزمان با ورود به دانشگاه شروع به همکاری با مطبوعات شد . او با روزنامه هایی چون همشهری ، همشهری مناطق ، اعتماد ، اعتماد ملی ، شرق ، تهران امروز ، فرهیختگان و ماهنامه ی ادبی گلستانه ، مجله ی نقش آفرینان ، ماهنامه ی رودکی و سینما- چشم ( روح سرگردان موزه سینما )، ماهنامه ی سیاسی فرهنگی دنیای قلم . . . همکاری کرده است .

 

از مهم ترین گفتگوهای او میتوان به آخرین گفتگو با استاد رضا کرم رضایی در دوشماره ، گفتگو با مرحوم فهمیمه ی راستکار ، گفتگو با داوود فتحعلی بیگی ، گفتگو با اصغر بیچاره ، داوود رشیدی ، جمشید مشایخی ، بهزاد فراهانی ، سیامک صفری ، چیستا یثربی ، ناهید طباطبایی ، ماهایا پطروسیان ، پری صابری ، پیام فروتن ، امیرعلی حنانه ، فرهاد فخرالدینی ، کاوه باغچه بان ،  فرهاد آئیش ، مریم معترف ، احمد ساعتچیان و . . . همچنین میتوان به گزارش گمان شکن خانه ی پدری صادق هدایت اشاره کرد . ساناز سیداصفهانی برای اولین بار در مورد شخصیت هنری سیروس حدادی نوازنده ی چیره دست فلوت ارکستر سمفونیک با دختر ایشان گفتگویی انجام داد و در رابطه با وضعیت ارکستر سفونیک گفتگویی با استاد محسن افتاده انجام داده است .

او همکاری هایی با تلوزیون صدا و سیما در زمینه ی فیلمنامه نویسی و سریال داشته است ، عروسکی تک فریم خانه ی ما و نریشن مجموعه ی قنات . . . ضمن اینکه نمایشنامه های رادیویی او از رادیو تهران ، رادیو فرهنگ و رادیو نمایش پخش شده اند ، از آنجمله میتوان به نمایش ( رنج همبستگی ) زندگی لاله و لادن دوقلوهای به هم چسبیده به کارگردانی ایوب آقاخانی و داستان یک عکس به کارگردانی ایوب آقاخانی و … اشاره کرد . او برنده ی ایده ی برتر جشنواره ی رادیویی ( انتخاب ) برای نمایش پنج دقیقه ای ( اعتراف ) شد . همچینین مونودرام (رکوئیم برای شایسته) به نویسندگی ساناز سیداصفهانی  به کارگردانی وحید نفر در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمد که وحید نفر کاندید دریافت جایزه کارگردانی برای نمایش “رکوییم برای شایسته” از دومین جشنواره تک نفره، تهران در ( 1389 ) شد .

نخسین کتاب سانازسیداصفهانی تحت عنوان (کمپلکس ناز ) 1385از انتشارات خجسته غیرمجاز اعلام شد با این حال او داستان قضیه ی خواب شمشیر ، نبش قبر و چند داستان دیگر را در ماهنامه های ادبی چاپ کرد  .
دومین کتاب او ( خیال بازی ) از ( هیلا- ققنوس ) 1388با دو داستان بلند وارد بازار شد .

سومین کتاب او رمان کوتاهی تحت عنوان ( کیش،مات ) انتشارات افراز در سال 1390 وارد بازار کتاب شد .
چهارمین اثر او کتابی پژوهشی و مجموعه گفتگو هایی بود که تحت عنوان ( نامبرده، حسین سرشار) که حول شخصیت حسین سرشار و کارنامه ی اپرا و حرفه ای اوست از انتشارات اچ اند اس مدیا در لندن چاپ شد که در این کتاب سانازسیداصفهانی با اشخاصی همچون استاد احمد پژمان ، دکتر امیر اشرف آریان پور ، شهلا میلانی ، پری ثمر ، پری زنگنه ، استاد رشید وطن دوست ، یارتا یاران، استاد نصرت کریمی ، سیامک شایقی ، هوشنگ گلمکانی، محمدعلی کشاورز و استاد شاهین فرهت گفتگو کرده است .

پنجمین کتاب ، گفتگویی پیرامون تئاتر تجربی است که گفتگوی مفصل و طولانیی در رابطه با نمایش ( دایره ی گچی ) که بهترین نمایش دهه ی 80 انتخاب شد با حمید پورآذری کارگردان این نمایش در مجموعه ای که نشر نوروز هنر کار میکند هنوز بیرون نیامده است .
ششمین کتاب ساناز سیداصفهانی ( خیابان گاندی ) مجموعه ی 13 داستان است که از انتشارات حوض نقره با سیزده داستان در سال 1394 وارد بازار کتاب شد .

هفتمین کتاب او ( فلامینگو ) از انتشارات اچ اند اس مدیا در لندن چاپ شد .

داستان الیزابت دوم ، نوشته ی سانازسیداصفهانی در مجله ی ادبی kirpiedebiyat رو نما شد .

این داستان به صورت فارسی و در نسخه ی اصلاح شده در هیچ جا به چاپ نرسیده است و برای اولین بار است که با ترجمه ی ترکی استانبولی رو به روی مخاطب قرار گرفته است .

ساناز سیداصفهانی  دبیر بخش نمایشنامه های اقتباسی فصلنامه ی تئاتر  پیام چارسو می باشد . 

ساناز سیداصفهانی همچنین تجربه ی بازیگری در نمایش های دایره ی گچی ، حمید پورآذری و پایان نامه های دانشجویی و پرفورمنس را داشته است . او در اولین فیلم بلند سمیرا اسکندرفر با نام – روت کانال – و در دومین فیلم بلند او  (تردمیل)نیز بازی کرده است که تجربه ای متفاوت از دیگر کارهایش میباشد . او در سال 1394 نخستین تجربه ی فیلمسازی خود را در فیلم بلندش  WhatsApp با همکاری علی اظهری و سیامک صفری ساخته است که 90 دقیقه میباشد .

شرکت در نمایشگاه گروهی نیدرا آرت  با عنوان پرسپسیون در لیندا فارل پاریس ( یک اثر فوتوکلاژ – میکس مدیا )  دسمامبر 2017

نمایشنامه  H2O نوشته ی ساناز سیداصفهانی اقتباس از نمایشنامه دشمن مردم / کارگردانی و اجرا در کافه رومنس تهران ( کارگردان و بازیگر ) 20 بهمن 1396

چاپ داستان بهمن خان و توبه اش 1397 در ماهنامه ی ادبی چوک

گفتگو با شهرداد روحانی  ، رهبر ارکستر سمفونیک تهران – دو صفحه – روزنامه ی شرق 13 خرداد 1397

داستان خوانی بهمن خان و توبه اش – کافه رومنس 20 خرداد 1397

گفتگو با ملک جهان خزاعی – روزنامه ی شرق 1397 

مشق ساناز سیداصفهانی در نمایشگاه پژوهشی از کجا به کجا (3) 1397، کیوریتور : سروش میلانی زاده . گالری ثالث 

چاپ رمان ( از خیرم بگذر!  ) نشر اختران  اردی بهشت 1398 . ( لینک )

چاپ مجموعه داستان ( اسم این کتاب دتول نیست )  ، نشر حوض نقره ، مرداد 1398 . ( لینک

ترجمه ی داستان (خاموشی ) از کتاب ( خیابان گاندی ) در مجله ی ادبی لاجورد ترکیه . 

ترجمه داستان ( خاموشی ) از کتاب ( خیابان گاندی ) در http://songemidergisi.com/  – فوریه 2020 – بهمن 1398

داور فراخوان داستان نویسی عشق در زمان کرونا انتشارات حوض نقره . 

چاپ کتاب ( راز دهکده‌ی نیست در جهان ) – انتشارات افراز . ( لینک ) (1399 )

چاپ کتاب ( نامبرده، حسین سرشار ) نشر دات – مجموعه گفتگو ( لینک ) (1399)

اکران فیلم بلند واتس‌اپ در سایت هاشور 1399-1400

ترجمه کتاب ( خیابان گاندی ) تحت عنوان Gandi Sokağı  با ترجمه‌ی تورگات سای توسط انتشارات لوتوس وارد بازار کتاب ترکیه شد . / طرح روی جلد اثر واحد خاکدان / سال 1400

شرکت در نمایشگاه گروهی ( ما نمی‌افتیم )  ( سادن گالری ) نمایشگاه گروهی هنرمندان نوظهور هنر دیجیتال ایرانی ، این نمایشگاه زیرمجموعه بینال بین‌المللی رانگ اسپانیاست که بزرگترین نمایشگاه آنلاین هنر دیجیتال از نظر وسعت است. «ما نمی‌افتیم» آغازی برای تکسپرشنیسم ایرانی نیز هست. ( آبان 1400 )

گفتگو تورگوت سای با ساناز سیداصفهانی در مجله ادبی پرولوگ . 2023

گفت‌وگو ساناز سیداصفهانی  با دکتر محمود زند مقدم ، ماهنامه تجربه شماره 24 | 

sanazesfahani.persianblog.ir

#سانازسیداصفهانی

#ساناز_سیداصفهانی

IG:sanazmiss

 

نویسنده داستان نویس منتقد پروزنامه نگار بازیگر